Hardware Engineer

Als electrical specialist werken aan uitdagende en klantspecifieke automatiserings- en robotica-oplossingen in een omgeving waarin jij de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in het uitdenken, ontwerpen en realiseren?

Omschrijving:

Als Hardware Engineer ben je onderdeel van ons hard- en software engineering team en vervul jij een sleutelpositie in onze projecten. Waar jouw collega’s van Mechanical Engineering het concept bedenken, ben jij, als Hardware Engineer, verantwoordelijk om de functionele eisen te vertalen naar een elektrotechnisch ontwerp in Eplan P8. Omdat je werkt aan klantspecifieke machines, voor nationale en internationale klanten in diverse hightech industrieën, heb je te maken met veel afwisseling en weinig tot geen standaarden. Jij bent dus écht de specialist en ontwerper. Doordat je projecten zelfstandig uitvoert, blijf je uitgedaagd om het beste resultaat neer te zetten en jezelf verder te ontwikkelen. Alle disciplines zijn bij ons vertegenwoordigd onder één dak. Zo loop je gemakkelijk naar de werkvloer om het resultaat te zien van de, door jouw geëngineerde, besturingskast en machine!

Hardware Engineer - Vacature - Rodomach

Jouw uitdagingen!

● Ontwerpen van hardware oplossingen zoals: elektrische hoofd- en stuurstroomschema’s, pneumatiek, schakelkast lay-outs, klemmenstroken etc.;

● Het mede bepalen van de te gebruiken elektro componenten en veiligheidssystemen;

● Intekenen van PLC systemen met remote I/O ( Siemens/ B&R Automation Studio/ servosystemen);

● Het generen van stuklijsten en bestellijsten t.b.v. inkoop;

● Zorgdragen voor een correcte overdracht van werk naar collega’s van software engineering en paneelbouw;

● Het oplossen van ontwerp- gerelateerde problemen;

● Rapporteren van voortgang en risico’s aan leidinggevende e/o projectleider;

● Verzamelen, beheren en uitwerken van (technisch)relevante projectdocumentatie;

● Multidisciplinaire communicatie en samenwerking in de organisatie (tussen collega engineers, de werkvloer en (project)managers).

Wat wij zoeken

● Je hebt kennis van Eplan (P8);

● Kennis van pneumatiek is een pré;

● Affiniteit met besturingstechniek;

● Je bent praktisch ingesteld, werkt punctueel en gestructureerd;

● Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;

● Je hebt een HBO werk- en denkniveau en beschikt minimaal over een MBO opleiding, bij voorkeur richting elektrotechniek.

Wat wij bieden

● Een functie met veel afwisseling in projecten en een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;

● Werken in een klein team (circa 7 personen) en organisatie waar we een passie hebben voor ons vakgebied & plezier fundamenteel is;

● Een goed arbeidsvoorwaardenpakket en pensioenregeling (volgens de CAO Metaal & Techniek);

● 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;

● Wij begrijpen het belang van een goede werk- en privébalans, thuiswerken en de verdere invulling van je werkweek gaat bij ons in overleg;

● Vanzelfsprekende werkfaciliteiten, zoals een sta zit bureau en laptop;

● Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen als professional. Wij faciliteren graag in een opleiding, cursus of workshop.

Waar kom je te werken?

Rodomach is al 25 jaar expert in het ontwikkelen, bouwen en installeren van machines en robot systemen met hoogwaardige componenten. Daarnaast leveren wij standaard machines en modules tot volledig geautomatiseerde productielijnen. Wij ontzorgen onze klanten (wereldwijd) in het totale concept, van ontwikkelen tot het opstarten van de productie bij de klant. Wij zijn specialist op het gebied van conceptontwikkeling, lastechniek, machinebouw, softwareontwikkeling, simulatie, programmering en installatie. Jij maakt deel uit van ons team (bestaande uit circa 30 professionals) dat constant op zoek is naar nieuwe en innovatieve technische oplossingen voor allerlei industrieën. We zijn er trots op dat onze machines wereldwijd producten produceren en bieden jou de kans om met ons mee te blijven groeien en ontwikkelen.

Rodomach is onderdeel van de Geurtsen Groep. De Geurtsen groep bestaat uit: Rodomach, Machinefabriek Geurtsen, Machinefabriek Westerhof, BST Servicegroep, Erick, Robotize en Gemini Techniek.

Meer informatie?

Neem voor inhoudelijke vragen over de positie contact op met Ferry Hoogkamp, Manager Hard- en Software Engineering, via: 06 - 13 24 07 31 of mail naar: vacatures@rodomach.nl.